sreda, februar 21, 2018
   
Text Size

Aktuelnosti u Biznis Inkubator Centru

 

Biznis Inkubator Centar, namenjen mladim preduzećima koji se bave proizvodnjom ili uslugama, već 3 godine daje krila početnicima neophodna za osamostaljivanje i dalje poslovanje. U Biznis Inkubator Centar se uselilo 7 novih stanara, što je dokaz da se u ovoj ustanovi dosledno realizuju ciljevi zbog kojih je nastao i da se podstakne razvoj preduzeća u gradu. Ohrabruje podatak da je većina korisnika modula  uspela da se održi i razvije posao zahvaljujući sopstvenom angažovanju i radu, ali i zbog podrške koju imaju u ovoj ustanovi, izjavila je Sanja Stojanović, direktorka Biznis Inkubator Centra:

„Trenutno u Biznis inkubatoru posluje 16 firmi. Inače, ovo je treća godina postojanja Biznis inkubatora u Kruševcu i ujedno godina kada firme tj.preduzetnici koji su započeli svoje poslovanje u okviru inkubatora razmišljaju o tome da nađu novi poslovni prostor i da polako, pošto im se završava vreme inkubacije, izađu iz Biznis centra. Neke firme su to i učinile u ovoj godini tako da smo mi dobili mogućnost i primili 7 novih stanara u 2010. godini. Osnovna subvencija je poslovni prostor koji je ovde najpovoljni u gradu pogotovo u vremenu svetske ekonomske krize kada je cena u prvoj godini inkubacije 1,25 evra po kvadratu, u drugoj 2,5 evra i u trećoj 3,75. Pored poslovnog prostora potencijalni preduzetnici mogu da dobiju sve informacije za osnivanje preduzeća kao i podršku i sva moguće savetovanja i edukacije koja su im potrebna za razvoj njihove firme, njihovih ideja i razvoj tržišta, promociju na drugačiji način nego da su počeli samostalno u radu, osećaj zajedništva sa drugim firmama i njihovo međusobno umrežavanje sa drugim, većim preduzećima u Kruševcu i sa firmama iz drugih gradova.’’


Trenutno u Biznis Inkubator Centru ima 40 kvadrata slobodnog prostora, ali će se to znatno popraviti do kraja godine kada će u ponudi biti 10 novih kancelarija. Rekonstrukciju prostora sa po 5 miliona dinara finansiraju Ministarstvo za nacionalni investicioni plan i grad Kruševac:

„Mi krećemo sa rekonstrukcijom potkrovlja Biznis inkubatora. Radovi počinju ovih dana i do kraja godine imaćemo 10 novih kancelarija tako da koristim priliku da pozovem sve zainteresovane građane da nam se jave i razmotre mogućnost njihovog ulaska u Biznis Inkubator Centar već početkom 2011. godine.

O razvoju sopstvenog biznisa, Milan Dimitrijević, savetnik firme C+F Engineering solutions, koja je jedan od novih stanara je izjavio:

„Vrlo smo zadovoljni saradnjom sa Biznis Inkubator Centrom, kako u periodu pripreme dokumentacije I konkurisanj,a tako i kada je firma počela sa radom. Ja sam predstavnik firme, a vlasnik je Vladimir Cvetković koji je trenutno u Švajcarskoj. Firma se bavi ugradnjom i servisom filtera za izduvne gasove motora.“

Slaviša Marković, vlasnik firme InfoDataSystem, takođe novi stanar, rekao je sledeće:

“Samo zasnivanje moje firme je započelo ovde u inkubatoru. Imao sam značajnu podršku od menadžmenta inkubatora, tu mislim na konsultantske usluge ali i usluge koje pruža sam Biznis Inkubator Centar.“

Podrška ostaje trajan zadatak Biznis centra, a od naredne godine će se proširiti obim rada koliko će se povećati i broj stanara. Za prostor u Biznis inkubatoru mogu konkurisati preduzeća koja posluju manje od 2 godine i koja se bave pružanjem usluga ili proizvodnom delatnošću.

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner