utorak, februar 20, 2018
   
Text Size

Расписан јавни позив за банке и лизинг компаније, партнере на Програму опрема

Рок за подношење пријава је 19. април 2016. године, након чега ће Министарство привреде размотрити пријаве и документацију и одабрати четири пословне банке и две лизинг компаније које ће заједно са Министарством реализовати Програм подршке малим предузећима за набавку опреме.

Након избора пословних банака и лизинг компанија за учешће у Програму, биће објављен јавни позив привредним субјектима за доделу бесповратних средстава у најмање једном дневном листу који се дистрибуира на целој територији Републике Србије, као и на интернет страници Министарства привреде и Развојне агенције Србије.

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2016. години који је намењен предузетницима, малим и микро предузећима и задругама, представља комбинацију повољних банкарских кредита и бесповратних средстава државе. Министарство привреде суфинансира набавку производне опреме у износу од 25 одсто вредности опреме, док се 70 одсто трошкова набавке финансира из кредита банака или финансијског лизинга, лизинг компанија партнера на Програму, а пет одсто је учешће самог привредног субјекта.

Средства се могу користити за набавку нових или половних (не старијих од пет година) производних машина и опреме, као и нових делова, специјализованих алата за машине и опрему, а износ одобрене бесповратне помоћи до 25 процената од вредности опреме не може бити већи од 2.500.000 динара.

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме се реализује у оквиру Године предузетништва.

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner